رئوس برنامه ها و فعالیتهای واحد بهداشت محیط
1. کنترل بر بهسازی وبهداشت مراکز تهیه ، توزیع و فروش موادغذایی، اماکن عمومی واماکن بین راهی
2. کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش ازنظرمیکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب واطمینان از سلامت آب منطقه واعلام نتایج به ارگانهای مربوطه -کلرسنجی روزانه وثبت آن درسامانه باقید مشخصات ایستگاه کلرسنجی واعلام نتایج به شبکه بهداشت وارگانهای مربوطه ودرصورت لزوم گندزدایی آب -کنترل موادغذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک وارسال آن به آزمایشگاه ومعدوم نمودن موادغذایی فاسد براساس دستورالعملهای مربوطه -اجرای طرح یکنواخت سازی ماده 13موادخوردنی وآشامیدنی وآرایشی و بهداشتی واخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز از شبکه بهداشت ودرمان جهت تعطیلی آنها-معرفی پیشه وران به آزمایشگاه وصدور کارت معاینه پزشکی جهت آنها طبق دستورالعملهای صادره--بازدید از مدارس و مراکز آموزشی و مهدکودکها
3. بازدید وکنترل استخرهای شنا وحمامهای سونا -بازدیداز آزمایشگاهها و مراکز بهداشتی درمانی و مطبها و بیمارستانهاازنظروضعیت بهداشت محیط - بازدیدازپارکهاو ورزشگاهها وترمینالها وتشکیل پرونده بهداشتی واعلام به سازمانها و مسئولین وپیگیری تاحصول نتیجه مطلوب
4. بررسی کنترل فاضلاب ،زباله، هوا ،منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه
5. رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی سنجش ید در نمکهای خوراکی ید دار بطور روزانه و نمونه برداری از نمکهای ید دار و ارسال به آزمایشگاه -مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانونهای آلوده و برآورد میزان لازم و طعمه گذاری
6. کنترل و پایش امور محوله پرسنل تحت نظر و راهنمایی و ارشاد آنها جهت پیشبرد اهداف بهداشتی و ارائه راهکارهای مناسب
7. اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی -شرکت در جلسات باز آموزی و سمینارهای طبق دستورالعملهای مربوطه
8. بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستور العمل ها مربوطه -بازدید از جایگاه های پمپ بنزین و پیگیری نواقص مربوطه
9. کنترل بهداشتی اردوگاه ها و زندانها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آنها -شرکت در طرحهای ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی -آموزش بهداشت جهت کلیه رده ها توام با فعالیتهای روزمره به طور چهره به چهره
10. آموزش بهداشت دانشجویان در مقاطع پزشکی و پیراپزشکی
11. نظارت بر دفع بهداشتی زباله در مناطق شهری و روستایی و سایت جمع آوری و دفع زباله های شیرابه
12. نظارت بر احداث و بهسازی توالت خانوارهای روستایی -نظارت بر فعالیتهای آموزشگاه های صنوف
13. تاسیس شورای حل اختلاف ویژه امور بهداشتی -تاسیس اورژانس بهداشت محیط
14. اجرای طرح ضربت
15. -اجرای طرح شهر سالم
16. بهسازی محیط روستا
17. برگزاری جلسات شورای بهداشت روستا ، بخش کار گروه بهداشت درمان و تامین اجتماعی شهرستان
18. نظارت بر فعالیت بهورزان در مورد کنترل کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی ، بهسازی (محیط روستا ، منابع آب مثل چاه و چشمه ،
19. آبریزگاه ها و ...)مرکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی ، بهداشت محیط منازل جلب مشارکت همگانی در جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات و کنترل کیفیت مواد غذایی و آموزش موازین بهداشت محیط و .. و گزارش نتایج به مقامات ذیربط
20. اجرای طرح توسعه و تشدید مواد غذایی در غالب طرح ضربت -اجرای طرح امنیت غذا
21. اجرای طرح بسیج نوروزی -بازدید و نظارت از استخرهای شنا
22. جمع آوری اطلاعات و آمار مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی ، آب آشامیدنی و تاسیسات آب و فاضلاب و .. تکمیل فرمهای مربوطه -تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای بهداشت محیط