وبینار آموزشی لپتوسپیروز و cchf
به منظور پیشگیری و کنترل بیماری های لپتوسپیروز و تب کریمه کنگو ( cchf ) جلسه وبینار آموزشی روزگذشته 7 خرداد در شبکه بهداشت و درمان صومعه سرا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت در این وبینار که با حضور دکتر ابراهیمی مدیر شبکه بهداشت ودرمان صومعه سرا و کارشناسان ادارات جهادکشاورزی و دامپزشکی و کارشناسان واحد های ستادی مرکز بهداشت ( مبارزه با بیماری ها ، بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای ، آموزش بهداشت و آزمایشگاه ) برگزار شد شرکت کنندگان از طریق ارتباط اینترنتی از آخرین دستورالعمل ها و جزییات در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری های لپتوسپیروز و تب کریمه کنگو از طرف معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان مطلع شدند .
لپتوسپیروز که در ایران به تب شالیزار معروف است ، بیماری عفونی مشترک بین انسان و دام است . عامل این بیماری باکتری خمیده از جنس لپتوسیرا می باشد . مخزن نهایی و میزبان قطعی این بیماری جوندگان بخصوص موشها و مهمترین منبع آلودگی ، ادرار حیوان مبتلا می باشد . این بیماری نشانه های بالینی گسترده ای درانسان دارد که تب بالا ، لرز ، سردرد ، درد ماهیچه ، استفراغ ، یرقان ، قرمزی چشم ها ، دردشکم واسهال از آن جمله اند .
بیماری سی سی اچ اف یا تب کریمه کنگو یک
عفونت ویروسی است که ویروس آن میتواند در بدن اکثر دامهای اهلی و برخی دامهای وحشی وجود داشته باشد. این بیماری در بدن دامها بدون علامت است و بیشترمواقع توسط کنه منتقل میشود که همهگیری بالایی هم دارد. شش ماه اول سال و گرمای هوا، شرایط مناسبی برای رشد این ویروس بهحساب میآید.
تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بیاشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلو درد و دل درد و غیره علائمی هستند که در فرد مبتلا دیده می شود . این علائم شباهت زیادی با علائم بیماری کووید 19 دارد .
نظر دهید